3

NaNoWriMo - Írjunk egy regényt egy hónap alatt!

Posted in ,
okt. 30.:
Úgy ahogy befejeződött az MVR, mi lesz ez után?
A folytatása... Majd egyszer. Nem tudom mikor. Liától függ, Raventől függ, tőlem nem függ, én írnám, illetve mesélném lelkesen, csak az előbb említett két jómadár picsog miatta. Lia azért, mert jajj, buzipornó, és azzal úgysem lesz híres írónő (nem értem honnan ez a téveszme...), szóval felesleges is írni, mert amúgy sem olvassák elegen. Elegen? Most komolyan, mi kéne ennek a csajnak?
Raven meg... nem mondom, hogy az ő helyzete érthető, de hát mégiscsak róla szól a történet (aki lemaradt volna, Raven = Gerard) és amúgy is ki akarja nyírni Liát. Komolyan mókás dolog ám, ha a "karakter" ki akarja csinálni az írót, élőben sokkal jobb, mint mondjuk Stephen King Halálos árnyékában. Mondtam nekik, hogy össze kéne erről ütni egy sztorit, de arra még szerintem lehet várni vagy húsz évet.
Szóval nézzük a közeljövőt.
Mondjuk a novembert.

Lia elhatározta, hogy már pedig ő részt fog venni a NaNoWriMo nevezetű eseményen (http://nanowrimo.org/), aminek az a lényege, hogy egy hónap alatt meg kell írni egy minimum 50 000 szavas regényt. Na, hát még nagyjából egy hónapja fűtötte Liát a lelkesedés, aztán mostanra az lett a "novemberben megírok egy regényt" projektből, hogy "Adam, november 1-jétől minden nap szövegeljél minimum 1667 szót". Édesem, én állok elébe, imádom a kihívásokat! Nem mintha kevesebb mint kétezer szó olyan nagy kihívás lenne. Gondolhatjátok, nem is azzal lesz majd a baj, hogy én szövegelek-e, vagy sem, hanem hogy Lia majd nyafog, hogy jajj mennyi más dolga van, és majd inkább zh-k után ír, inkább a vizsgák után ír, inkább a téli szünet után ír, inkább a zh-k után ír, inkább a vizsgák után ír, inkább a nyári szünet után ír, inkább majd akkor ír, ha már hetvenévesen nem lesz más dolga, mert a tinédzser unokákat sem kell pesztrálni. Nem hiszi el nekem, hogyha Raven ügyes fiú lesz, ne lesz abból hetven év...
Na mindegy, elvileg a november most az írás hónapja lesz, Lia azt mondta, hogy cseszegessem nyugodtan ha nem ír. Komolyan ezt mondta!
A rossz hírem viszont az, hogy én benne lennék, hogy akkor a napi 1667 szavam merüljön fel a blogra bejegyzésekként, de Lia feje azonnal lilulni kezdett, mert neeem, ő ilyen nyers irományt nem ad ki a keze közül, és különben is, ez egy igazi regény lesz, és ezt nem fogja csak úgy publikálni a nagyvilágba. Nem értem amúgy mi ez a "jajj, legyen kiadva a könyv" fétis, az a lényeg, hogy olvassák, nem?
Tehát mivel örülni fogok, ha Liát sikerül a NaNoWriMo-s dolog miatt írásra ösztökélni, nem valószínű, hogy a hónapban lesz folytatása az ide feltöltött sztoriknak. Nem mondom, hogy biztos, hogy nem lesz, mert mint tudjuk, az égvilágon semmi sem biztos. Csak hogy tökéletes vagyok. De ez más kérdés. Lia nem gondolta át, amikor azt mondta, hogy én szövegeljek a regényhez. Muhaha. Annyira unalmasan ír E/3-ban, hogy az nem igaz. Tudom, én meg képtelen vagyok bármiről úgy mesélni, hogy ne rólam szóljon. Még jó, hogy ez a sztori rólam fog. Meg még néhány lényről...
Averyről már meséltem? Igen, említettem valahol. Lényegében róla fog szólni a sztori, amit Liának elmesélek. Azért csak lényegében, mert igazából semmi köze nem lesz hozzá. Averyt meghagyom Gizinek. Gizikém, én szívem szerint csak rólad írnék, mert még mindig izgalmasabb vagy, mint az utóbbi időben bármelyik csajjal való kavarásom, pedig már azt se tudom, élsz-e még. Igazából nem is érdekel, a lényeg az, hogy szeretlek.
De nem, ehhez a sztorihoz nem lenne elég egy hónap.

Igazság szerint már most nekilátnék a regélésnek, de rendes és aranyos leszek, és tartalékolom a dolgot holnap utánig. Kíváncsian várom Lia első kifogásait.
A nem beszélhetek állandóan a szexről rinyálása nem fog játszani, mert akkor az orra alá dörgölöm a... hát azt is, meg Chuck Cigányútját. Megint van pár könyvértékelés elmaradás, bár én nem is különösebbek akarok írni az Altatóról, viszont a Cigányútról feltétlenül ejtek néhány szót. Igazából nem egy nagy szám könyv, csak nekem ne jöjjön Lia érzékeny kis lelke azzal, hogy nem szólhat minden történetem arról, hogy kit hogy dugtam meg.

nov.3.:
Harmadik napja a NaNónak, és azt kell mondjam eddig egész kevés volt a rinyálás Liától, mondjuk hosszú hétvége, igazán nem mondhatta, hogy nem volt ideje írni. Na majd a hétköznapok! Hajjajj! Zh, zh hátán. Én mondtam neki, hogy ő csak írjon, én mindent elintézek, de csak azért sem hajlandó nem tanulni. Na mindegy. A lényeg az, hogy eddig statisztikailag egész jól állunk. Ha mást nem is, néha azért összeütök nektek ilyen kis helyzetjelentéseket, bár Lia már most nyivákol, hogy ne blogoljak, hanem a regényt írjam,  A REGÉNYT!
Amúgy eddig tényleg megsimogatom Lia kis buksiját, végre mintha előkerült volna az öt-hat évvel ezelőtti szenvedélye.

3 megjegyzés:

  1. Az az egy biztos,h én már nem bírok kiigazodni rajtatok.XD Mindenki ellent mond a másiknak,de még inkább saját magának.XD De végül is egész mulatságos ez,de kíváncsi vagyok,meddig fogjátok bírni.XD:D

    VálaszTörlés
  2. A való élet már csak ilyen. Felesleges benne logikát keresni.! ;P

    VálaszTörlés
  3. Nem baj,engem kifejezetten szórakoztat,csak aztán Raven karakterét ki ne kelljen írni a képből,hiányolnám nagyon,és sajnálnám,h tényleg bekattanna,viszont már kezdenek kissé idegesíteni az állandó hangulatingadozásai.XD^^"

    VálaszTörlés

Wattpad