7

NaNoWriMo - harmadik hét

Posted in , ,
Lia (az író), Adam (a karakter... az író szerint)

Tegnapra akartam időzíteni ezt a bejegyzést, de úgy jött ki, hogy örültem, hogy a NaNós szószámom meglett estére. Mondjuk nem különösebben pánikolok már, mert több mint 47 ezer szónál járok, és a bűvös 100 oldalt is túlléptem, szóval bőven van előnyöm. Igyekszem nem elszállni magamtól - Adam mellett ez nehezebb, mint gondolnám... -, de eddig elégedett vagyok a teljesítményemmel, mert mint már eddig mindig megemlítettem, egyáltalán nem hittem volna, hogy meg tudom csinálni ezt a kihívást. Úgy gondoltam, hogy 20 ezer szó környékén majd kidőlök. Vagy már a második napon. Most meg mindjárt végzek, ha nem ér el valami hirtelen halál, például Raven szabotálja a dolgot.

még a tegnap délelőtti állás

7 megjegyzés:

4

NaNoWriMo - második hét

Posted in , ,
(Lia, Adam)

El sem hiszem, hogy már megint eltelt egy hét.
Ami még hihetetlenebb, hogy én még mindig írok. Az 1667 szó minimum minden egyes nap megvolt. Komolyan nem gondoltam volna, hogy bírni fogom. Borzasztó soknak tűnt az az 50 ezer szó egy hónap alatt, most viszont úgy érzem, hogy simán meglesz. Több mint a fele meg van, a sztori gördülékenyen megy, nem hagyom magam semmivel megakasztani, eddig tökéletesen beválik az a taktika, hogy amikor kezd belassulni a dolog, és elkezdek szenvedőssé válni, akkor újra pörgetem. Ilyenkor mindig Chuck Palahniuk tartja bennem a lelket. Na meg Adam. Természetesen csak akkor kezd ellaposodni a dolog, amikor nem ő pofázik, hanem én próbálok valami tájleírást vagy ilyesmit összeütni. Szóval egyelőre inkább nem is nagyon próbálkozom, hagyom, hogy dübörögjenek az események, folyjon a vér orrba szájba, és öt oldalanként jusson minimum egy hulla.

4 megjegyzés:

4

NaNoWriMo - első hét, író vs. karakter

Posted in , ,
Eltelt a NaNoWriMo első hete, úgyhogy sikerült kicsikarnom Liából, hogy most már aztán hozzunk össze egy kis helyzetjelentést nektek. Nagyon bepörgött a kiscsaj, ha így folytatja, idegbajt fog kapni, komolyan, már rendszeresen rángatózik a szemhéja, meg a szája sarka. Jól van, jól van, nem bántom. Igazából tök jól haladunk. Nem hittem volna, hogy képes lesz napi 1667 szót leírni abból, amit pofázok neki. Eddig mindig többet írt. Most látom rajta először, hogy komolyan gondolja ezt az író akar lenni dolgot, és végre nem kifogásokat keres, hanem írni kell szorgosan, és kész. Az már más kérdés, hogy szegénykém egy csöppet az a függő típus, szóval szerintem most ha egyszer nem tud írni valami miatt, akkor olyan elvonási tüneteket fog produkálni, hogy annak egy drogfüggő is a csodájára járna.

4 megjegyzés:

3

NaNoWriMo - Írjunk egy regényt egy hónap alatt!

Posted in ,
okt. 30.:
Úgy ahogy befejeződött az MVR, mi lesz ez után?
A folytatása... Majd egyszer. Nem tudom mikor. Liától függ, Raventől függ, tőlem nem függ, én írnám, illetve mesélném lelkesen, csak az előbb említett két jómadár picsog miatta. Lia azért, mert jajj, buzipornó, és azzal úgysem lesz híres írónő (nem értem honnan ez a téveszme...), szóval felesleges is írni, mert amúgy sem olvassák elegen. Elegen? Most komolyan, mi kéne ennek a csajnak?
Raven meg... nem mondom, hogy az ő helyzete érthető, de hát mégiscsak róla szól a történet (aki lemaradt volna, Raven = Gerard) és amúgy is ki akarja nyírni Liát. Komolyan mókás dolog ám, ha a "karakter" ki akarja csinálni az írót, élőben sokkal jobb, mint mondjuk Stephen King Halálos árnyékában. Mondtam nekik, hogy össze kéne erről ütni egy sztorit, de arra még szerintem lehet várni vagy húsz évet.
Szóval nézzük a közeljövőt.
Mondjuk a novembert.

3 megjegyzés:

Wattpad